Hodnotný dárek vhodný pro každou příležitost

Většina lidí nechce při nakupování dárků příliš vyhazovat, ovšem na druhou stranu si nepřejí vypadat jako škrti. Proto jdou docela na odbyt obrovské kytice, několika patrové bonboniéry či lahve s luxusním pitím.

Je však možné pořídit dárek, co bude vypadat dobře, draze, ale zároveň zase tak moc drahý nebude. Řeč je o pamětních mincích.

Výrobky ze zlata nemusí být vždy drahé

Pamětní mince se vyrábějí ze zlata, což může leckoho zmást. Přeci jen se nejedná o zrovna nejlevnější kov na planetě, spíše naopak. Vzhledem ke stále se ztenčujícím se přírodním zásobám se už na mnoha místech tato surovina nevyplatí ani těžit. A čím méně se těží, tím vyšší má hodnotu.

Proč se tedy dají mince koupit ještě stále poměrně levně? Důvod je prostý. Většina z nich není vyrobena ze stoprocentního zlata, ale částečně i z příměsí, a tudíž jejich hodnota nedosahuje závratných výšek.

Samozřejmě, že v tomto případě dost záleží na konkrétní minci. Některé stojí jen pár stovek, za jiné dáte i desítky tisíc korun. Ty nejcennější pak mohou stát i stovky tisíc korun, možná i přes milion. Ty se však běžně koupit nedají, natož aby se používaly jako běžné dárky.

Všechna běžná jména

Pouze čistá mince sama o sobě příliš zajímavá není. Neprodávají se však pouze v takovéto formě, ale mohou mít vyryté třeba datum výročí svatby, jméno nebo jménatitul či znamení zvěrokruhu. Zkrátka vše, co bude potřeba. Díky tomu se dají mince použít jako prezent k celé řadě příležitostí. Je tak docela jedno, zdali má obdarovávaný po promoci, svátek, narozeniny či slaví jinou důležitou událost nebo jubileum. Mince je vždy vhodným darem.

Často dokonce není nutné nechávat jméno na minci vyrývat. Běžně se totiž razí s tradičními českými i slovenskými křestními jmény. Pouze v případě, že je potřeba přidat pár slov nebo nějaké symboly, je možné nechat dárek obohatit o nové prvky u profesionálního rytce, případně rovnou u výrobce.

You May Also Like